lördag 25 maj 2024

Guide till Södertörns högskolas okända utrymmen

Läs också
Bild: Wikimedia. Foto: Jan Ainali

På en upptäcktsfärd genom Södertörns högskola hittar Nytt i Flempan skrymslen och vrån där det går att vara ifred i en halvtimme. Utrymmen för avkoppling eller studier utan avbrott.

Flera studier visar att stress är vanligt bland studenter. Och emellanåt kan det vara välbehövligt med en paus. Högskolan har tillgång till flera undangömda pärlor, där anställda och studenter kan koppla av.

De anställdas förmåner

De anställda på Södertörns högskola har ett eget rum med massagestol. Bild: Julia Ketomäki

Att rätta tentor och uppsatser kan slita på leder och rygg. En minion på våning 3 i MC-huset hälsar anställda välkomna till ett massagerum – där det finns en massagestol. Som student med ont i axlarna får du söka dig någon annanstans. 

Stilla i andlighet

Bild: Julia Ketomäki

På samma våning hittar vi stillhetens rum. Ett rum för andlighet. Vill du be, ta det lugnt eller vila finns rummet för dig. Wudu-rum finns vid ingången till MC-huset.

Synliga men osynliga vilorum

Bild: Julia Ketomäki

Ett ställe som ligger öppet och lägligt men som inte alla känner till är vilorummen som ligger i korridoren på väg till Prego. Efter en god fikastund på caféet kan det vara skönt att få dåsa i sin matkoma. Här kan man boka rummet för att ta sig en tupplur. Eller varför inte en dusch? Här finns det två rum precis bredvid varandra..

Biblioteket

Foto: Julia Ketomäki

Biblioteket är ett ställe som flera vänder sig till för studier. Här har du tillgång till tysta salar, grupprum och vilorum.

Har du en funktionsnedsättning finns det ett rum för dig på biblioteket, här får du tillgång till dator med läsprogram samt tangentbord med punktskrift. Sitt här ensam eller med vänner. Med ett funka-intyg, såklart!

Bakom ett gäng hyllor kan man skymta dörren till ett bokbart vilorum.

Tips från studenter om pluggställen

Men vad är egentligen populärt bland studenter på Södertörns högskola?

– Oj, jag har inget ställe som jag brukar gå till hela tiden. Men jag tycker om att sitta här, berättar studenten Alice som sitter i en rund soffa på våning 6 i MA-huset.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami